Daniel Giraldo, ramader de Ramats de Foc, inicia la transhumància pel Camí Ramader de Marina

L’associació Camí Ramader de Marina, de la Cerdanya del Penedès, impulsa el projecte “Camins de vida: transhumància, patrimoni i territori” per posar en valor la labor de pastors/es i els camins ramaders.

A partir del 9 de setembre i fins l’1 d’octubre de 2023, en Daniel Giraldo, ramader de la comarca del Baix Camp i membre de “Ramats de Foc”, farà la transhumància amb el seu ramat de 100 cabres lleteres de raça murciana-granadina, des de l’Alta Cerdanya fins a la Marina penedesca.

Daniel Giraldo amb la seva família i ramat. Foto: Pa de mico.

“Ramats de Foc” participa en aquest projecte donant suport en l’organització i acompanyament. A més a més, des de Ramats de Foc posem en valor i reivindiquem el paper de la transhumància en la gestió del risc d’incendis forestals, així com els seus beneficis en el manteniment i promoció de l’economia rural, la preservació de patrimoni, la fixació de població al territori, i la gestió dels boscos i recursos ambientals.

Al llarg de 282 kilòmetres i 23 dies de travessa, amb el pas del ramat, els municipis que formen part del projecte faran activitats per a la promoció econòmica i territorial al voltant de la transhumància, patrimoni, gestió del risc d’incendis forestals amb la silvopastura, cultura i oficis relacionats.

L’acte inaugural i presentació de “Camins de vida, transhumància, patrimoni i territori” tindrà lloc el 8 de setembre a Urtx (Fontanals de Cerdanya) i l’endemà, des del Llac de les Bulloses, en Daniel Giraldo iniciarà la transhumància.

Pots consultar tota la informació de Camins de Vida, l’agenda de l’acte inaugural, i el tríptic amb les diferents etapes de la transhumància al següent enllaç.