Estrenem Catàleg 2020 dels i les pastores de Ramats de Foc

Aquest 2020 s’ha editat un catàleg de productors i productores Ramats de Foc, professionals que, amb la pastura dels seus ramats, garanteixen un manteniment de la vegetació a zones amb un alt risc d’incendi. D’aquesta manera, contribueixen a disminuir les probabilitats que el bosc es cremi o a evitar que els incendis esdevinguin grans incendis molt difícils d’extingir.

Incloure els seus productes al vostre taulell, a les vostres cartes i als vostres menús és una acció directa de prevenció d’incendis forestals.

Vídeo promocional del Catàleg Ramats de Foc 2020

Actualment, el total de productors i productores és de 17 i es troben en diferents indrets de les comarques de Girona. Inclouen ramats de cabres, d’ovelles i de vaques, i produeixen carn i/o làctics. Es tracta de ramaderia extensiva amb un alt valor. Pel sol fet de ser extensiva ja contribueix a la preservació del paisatge, de la biodiversitat i dels valors socials i culturals del territori. I en aquest cas, el valor afegit és que ajuda a la gestió d’incendis forestals, i això és una acció rellevant en el context de canvi climàtic en el que ens trobem i en un territori amb una alta recurrència d’incendis.