Mitjans internacionals es van fer ressò del projecte pilot Ramats de Foc

El projecte Ramats de Foc va suscitar gran interès en mitjans de comunicació internacionals. De fet, alguns dels mitjans més prestigiosos del món, la BBC i REUTERS, van voler fer un reportatge sobre com funciona la idea ja materialitzada de Ramats de Foc.
Van realitzar un curt vídeo sobre la cadena que hi ha entre els pastors i el seu ramat, i la venda de productes en carnisseries i restaurants de la província de Girona.

Van entendre que, mentre Europa crema, les cabres i les ovelles combaten els incendis forestals bocat a bocat.  Reuters va presenciar com es gestiona el camp amb cabres, i va conèixer pastors i Oriol Vilalta, anterior director de la Fundació Pau Costa.   Si bé és difícil evitar que comencin els incendis forestals, pastors com Judit Nadal consideren que almenys ja no se sent completament a mercè dels elements de la natura amb l’ajuda de les seves cabres.

Arran dels terribles incendis que van matar centenars de persones a Grècia i Portugal l’estiu del 2018, els mitjans de comunicació han estat molt conscients de tot allò relacionat amb els incendis forestals des d’aleshores. Es van sorprendre del simple i econòmic que pot ser la prevenció. Els ramats poden ser la clau per evitar que el foc s’amplifiqui.