Mànegues pel Clima, un projecte de Bombers Solidaris que dona suport a Ramats de Foc

Mànegues pel Clima és el nou projecte d’economia circular impulsat per Bombers Solidaris i que consisteix en reciclar les mànegues punxades i en desús dels parcs per fer-ne clauers i més endavant, d’altres productes tèxtils com cinturons o moneders.

La idea sorgeix de Marc Hurtado, bomber de Barcelona, i de Natàlia Valero, ambientòloga amb l’objectiu per una banda, de reduir la quantitat de mànegues (gaire bé una tona a l’any) que acaben als abocadors ja que són fetes de materials molt resistents difícils de reciclar. I per l’altra, de donar continuïtat a la gestió d’incendis forestals que feien a les mànegues a través de la donació a Ramats de Foc dels beneficis obtinguts amb la venda dels productes.

Des de Ramats de Foc, fomentem la presència de ramats en zones estratègiques designades per Bombers per tal de controlar el sotabosc i reduir d’aquesta manera, el risc d’incendis forestals i la intensitat d’aquests. Com també contribuïm a evitar el despoblament rural fomentant noves oportunitats pel sector primari.

Així doncs comprant els clauers estareu fomentat el reciclatge i a la vegada contribuireu a la gestió del risc d’incendis forestals.

Els clauers tenen un cost de 5€ i els podeu comprar a l’Espai Bombers del carrer Lleida 30 (Barcelona), en horari d’obertura del museu i als parcs de bombers de Barcelona. 

Ens ajudeu?